Naar de beginpagina van Modetips.nl   Home
  
U bent nu hier:  Rubriek » Zeeland » Bliek

Bliekmode


Bliek is in 1936 begonnen als detailhandel in modestoffen, tricotages en fournituren in de Noordstraat in Terneuzen, geleid door opa en oma Bliek.
Aan het einde van de jaren zestig, toen de oudste dochter en schoonzoon dhr. & mevr. Van Battum de winkel overnamen, is de zaak langzaam begonnen met het aanpassen van het assortiment naar damesconfectie en modeartikelen.

Aanvankelijk werd een groot deel in een afzonderlijke boetiek verkocht onder de naam "Chickens Place" later werd deze winkel geïntrigeerd in Bliekmode en is het oorspronkelijke assortiment geheel verdwenen. In 1981 is er een filiaal in Goes geopend eerst onder de oude naam Magnetti, later is dit ook een Bliek filiaal geworden. Vanaf die tijd is het bedrijf zich ook uitsluitend gaan richten op de verkoop van damesconfectie en modeartikelen.

Begin jaren negentig heeft er in Terneuzen een verhuizing plaats gevonden naar een groter pand in de Noordstraat. Eind jaren negentig is de zoon Martijn van Battum in het bedrijf gekomen. En op 1 januari 2000 is het bedrijf overgedragen aan Martijn van Battum. Met het overnemen van de winkel is er ook een nieuw beleid gekomen om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Binnen het nieuwe beleid is er ook ruimte van expansie opgenomen.

Op 1 augustus 2002 is er een nieuw Bliek filiaal geopend aan de Nieuwe Burg in Middelburg voorheen Josiasse Mode. Toen er de mogelijkheid was per 1 februari 2004 Holty Fashion uit Zierikzee over te nemen van Mieke Holty was de keuze snel gemaakt. Met vier winkels verspreid over Zeeland denkt Bliek haar klanten optimaal te kunnen bedienen met een goed en uitgebreid merken pakket, goede service en een prettige winkel sfeer. Kortom, woont of bent u in Zeeland: U bent van harte welkom!


» Ga naar de website van Bliekmode

Advertenties

Rubrieken


Selecteer hieronder uw gewenste rubriek: