Gijsen Zien & Horen

voorwoord

Het nieuwe jaar is al even bezig, de goede voornemens zijn misschien al wat naar de achtergrond verdwenen, maar de vertrouwde Gijsen Gazet valt als vanouds op de mat. Tijdens het schrijven van dit voorwoord begon het bij ons al te kriebelen om aan de Gazet van het voorjaar te mogen werken.

In deze voorjaarseditie komen diverse onderwerpen voorbij waaronder lenzen en sportbrillen. Ook presenteren wij enkele gerenommeerde merken die wij, speciaal voor jou, hebben geselecteerd. Zoek een comfortabel plekje, want wij nemen je graag mee op reis door onze wereld van het zien.

En vergeet niet, bij Gijsen staan wij klaar om jou en je familie te ondersteunen voor gezonde ogen en oren. Wij willen dat jij zonder zorgen kunt genieten van een actief leven met alle mooie momenten. Ons advies over jouw ogen en oren is niet alleen deskundig, maar vooral oprecht. Zoals wij voor jou zorgen, zorgen wij ook voor en met elkaar. Samen maken wij bewuste keuzes, zodat de generaties na ons net zo kunnen genieten als wij dat doen. Graag tot ziens bij ons in de winkel.

Team & familie Gijsen

Sportbrillen

Sportbrillen zijn een onmisbaar accessoire geworden voor sportliefhebbers over de hele wereld. Of je nu een fervent hardloper, een enthousiaste fietser of een toegewijde padeller bent, een goede sportbril kan je prestaties aanzienlijk verbeteren en je beschermen tegen de elementen, welke sport je ook beoefent.

Het ontwerp van sportbrillen is doordacht en geoptimaliseerd voor de specifieke eisen van verschillende sporten. Een van de belangrijkste kenmerken is de bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Sportbrillen zijn uitgerust met hoogwaardige lenzen die niet alleen verblinding verminderen, maar ook 100% bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling. Dit is essentieel, vooral voor buitensporten, waar blootstelling aan de zonnestralen intens kan zijn.

Een ander cruciaal aspect van sportbrillen is hun ontwerp om de luchtstroom te optimaliseren. Of je nu met hoge snelheden fietst of een sprint trekt, sportbrillen zijn ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en ervoor te zorgen dat de bril stevig op zijn plaats blijft, zelfs tijdens intense bewegingen. Veel modellen hebben ook antislipmaterialen op de neusbrug en de oortips, wat voorkomt dat de bril verschuift, zelfs bij overmatig zweten.

Voor bepaalde sporten, zoals wielrennen of skiën, zijn sportbrillen uitgerust met lenzen die de contrasten verbeteren en de helderheid vergroten. Dit helpt je om beter de contouren van het terrein te zien en mogelijke obstakels tijdig op te merken. Naast hun functionele eigenschappen hebben sportbrillen ook een esthetisch aspect. Fabrikanten bieden een breed scala aan stijlen en kleuren, zodat je niet alleen profiteert van de technische voordelen, maar ook je persoonlijke stijl kan uitdrukken.

Evil Eye

Evil Eye, het merk dat niet bang is om op te vallen. Met gedurfde frames en opvallende kleuren spreken ze tot degenen die niet bang zijn om buiten de lijnen te kleuren. De kracht van Evil Eye zit niet alleen in het esthetische aspect, maar ook in de technologische finesse. Ontworpen met geavanceerde lenstechnologieën en hoogwaardige materialen, bieden deze brillen niet alleen een scherp zicht, maar ook bescherming tegen de zon en andere elementen.

Oakley

De brillen van Oakley zijn als een technologisch meesterwerk voor je ogen. Ontworpen met geavanceerde materialen en cutting-edge technologieën, bieden ze niet alleen een helder zicht, maar tillen ze ook je stijlniveau naar ongekende hoogten. Of je nu op de piste zoeft, op het fietspad scheurt of gewoon de stadsstraten doorkruist, met Oakley ben je altijd scherp, gedurfd en klaar voor wat de wereld te bieden heeft.

Gloryfy

Gloryfy, de onbreekbare lifestyle-bril: stijl, comfort en bescherming in één. De collectie wordt ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in de Oostenrijkse Alpen in het Zillertal. Zowel het montuur als de lenzen zijn gemaakt van NBFX, een unieke onbreekbare kunststof. De lifestylebrillen bieden optimale bescherming, zodat je je volledig op je sportprestaties kunt concentreren. Ze zijn licht, flexibel en passen zich perfect aan de individuele contouren van je gezicht aan. Dankzij de slagvaste en krasbestendige lenzen bieden ze optimale bescherming voor elk type sport.

Blake Kuwahara

Blake Kuwahara is een vernieuwend Japans merk dat de grenzen van brillenontwerp verlegt. De collecties, gecreëerd door de gelijknamige ontwerper, bevatten vakmanschap en eigenzinnigheid en mogen worden beschouwd als technische hoogstandjes. Kuwahara staat bekend om het combineren van unieke materialen en het creëren van veelzijdige brillen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Met een combinatie van vorm en textuur biedt Blake Kuwahara een ongeëvenaarde esthetiek in de wereld van eyewear.

Kuboraum

Kuboraum, een avant-garde brillenmerk, omarmt persoonlijkheid en kunstzinnigheid. De monturen, ontworpen in Berlijn en met ambacht vervaardigd in Italië, stralen een krachtige en experimentele stijl uit. Kuboraum’s focus op vorm, materiaal en unieke ontwerpen resulteert in eyewear die een brug slaat tussen kunst en functionaliteit. Met een gedurfde visie en een niet doorsnee benadering onderscheidt Kuboraum zich als pionier in de wereld van moderne brillen.

Anne & Valentin

Anne & Valentin, een Frans merk voor brillen, omarmt individualiteit en creativiteit in eyewear. De ontwerpen verbinden speelsheid met elegantie, en de uitgebreide collectie monturen weerspiegelt de persoonlijke stijl van de drager. Anne & Valentin staat bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen en gedurfde kleurenpaletten, wat resulteert in een unieke en verfrissende bijdrage aan de moderne brillenwereld.

Dita

Dita, een toonaangevend merk in de brillenwereld, straalt luxe en vakmanschap uit. De monturen worden met de hand vervaardigd en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals titanium en acetaat. Dita staat bekend om zijn tijdloze elegantie en verfijnde ontwerpen. Het merk combineert avant-garde met precisie technologie, waardoor Dita een icoon is voor liefhebbers van exclusieve én hoogwaardige brillen wereldwijd.

Chanel

Chanel belichaamt de tijdloze glamour en avant-garde esthetiek van het befaamde modehuis. Elk montuur straalt elegantie uit met iconische ontwerpelementen. Met de nadruk op luxe materialen en verfijnd vakmanschap creëert Chanel een unieke harmonie tussen stijl en functionaliteit. Deze brillen zijn een elegante keuze voor degenen die streven naar een tijdloze, onderscheidende uitstraling.

Tom Ford

Tom Ford Eyewear vertegenwoordigt de luxe en elegantie van het gelijknamige mode-icoon. De collecties combineren moeiteloos klassieke elegantie met hedendaagse stijl, waarbij hoogwaardige materialen en gedurfde ontwerpen samenkomen. Elk montuur straalt tijdloze stijl uit en weerspiegelt de vernieuwende visie van Tom Ford, waardoor het een gewilde keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar onderscheidende en verfijnde eyewear.

Celine

Celine Eyewear omarmt de Parijse elegantie met een eigentijdse twist. De monturen, ontworpen met verfijnde eenvoud, stralen tijdloze klasse uit. Hoogwaardige materialen en vakmanschap vormen de basis van de collecties, waarbij minimalistische ontwerpen een moderne allure behouden. Celine Eyewear staat voor ingetogen luxe en is de ideale keuze voor wie op zoek is naar tijdloze stijl in de brillenwereld.

Lindberg

Lindberg, een voorloper in de brillenwereld, staat bekend om zijn vernieuwende designs en geavanceerde technologieën. De monturen, gemaakt van lichtgewicht titanium en hoogwaardige materialen, stralen Scandinavisch minimalisme en functionaliteit uit. Lindberg creëert eyewear die niet alleen stijlvol is maar ook comfortabel en duurzaam. Het is dé keuze voor mensen die innovatie en stijl hoog in het vaandel hebben.

Mykita

Mykita, een toonaangevend Duits brillenmerk, onderscheidt zich met zijn revolutionaire benadering van eyewear. De monturen van stainless steel en acetaat worden handgemaakt in Berlijn. Mykita staat bekend om zijn strakke stijl en vernieuwende brillen zonder scharnieren. Hierdoor ontstaat een bijzondere mix van vorm, functie en modieuze elegantie, perfect passend in de moderne brillenwereld.

Yellowsplus

Yellowsplus, een opmerkelijk brillenmerk, dat zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van vakmanschap en stijl. Met een focus op hoogwaardige materialen en verfijnd design, biedt Yellowsplus brillen die zowel trendy als tijdloos zijn. Elk montuur straalt vakmanschap uit, waardoor het merk geliefd is bij liefhebbers van mode en kwaliteit. Deze eyewear combineert moeiteloos Japanse precisie met eigentijdse stijl, waardoor het een favoriete keuze is voor diegenen die streven naar subtiele verfijning.

Eyeday daglenzen

Vind je maandlenzen te veel gedoe? Heb je 's avonds geen zin meer om je lenzen schoon te maken en in een lenzendoosje met lenzenvloeistof te doen? Vind je het vervelend om altijd lenzenvloeistof te moeten gebruiken en mee te nemen? Dan is het tijd om over te stappen naar daglenzen.

Voor minder dan €1,- per oog per dag ervaar je het meest comfortabele en perfecte zicht met Eyeday lenzen van Gijsen. Eyeday daglenzen zijn ontworpen om slechts één dag te worden gedragen! Naast helder en scherp zicht winnen daglenzen aan populariteit vanwege hun comfort, hygiëne en gemak.

In tegenstelling tot herbruikbare lenzen hebben daglenzen geen reiniging of opslag nodig en bieden ze elke dag een frisse en nieuwe lens!

Daglenzen zijn handig als een van de volgende punten je bekend voorkomt:

• Je wilt het beste voor je ogen.

• Je wilt lenzen zo lang mogelijk dragen.

• Je hebt last van droge ogen of allergieën.

• Het schoonmaken van lenzen 's avonds is niet jouw favoriete bezigheid.

• Je draagt niet dagelijks lenzen en wilt af en toe je bril dragen.

• Je hebt geen zin om altijd lenzenvloeistof en een lenzendoosje mee te nemen wanneer je een nachtje weggaat.

• Je beoefent sport en draagt daarbij lenzen.

• Je zoekt lenzen die comfortabel aanvoelen tijdens het dragen.

Kom gerust langs in onze winkel om alle voordelen van Eyeday daglenzen te bespreken. We hopen je snel te mogen zien!

De Gijsen Gazet gemist?

Bent u inwoner van Sittard en omstreken? Dan ontvangt u vanzelf ieder kwartaal de laatste editie van de Gijsen Gazet in uw brievenbus. Uiteraard kunt u ook gratis een exemplaar komen ophalen in onze winkel (op = op!).


Bekijk vorige edities